Остават 20…

Остават 20 дни до началото на един от най-мащабните студентски конгреси в Европа: International Congress of Medical Sciences (ICMS), който ще се проведе в Медицински университет-София от 9-12 май за 18-ти пореден път!

Миналата година конгресът беше посетен от над 550 студенти по медицина и млади лекари от над 60 страни. Организира се само от студенти и има за цел да направи истинската наука, а именно – науката от млади и иновативни медици, достъпна за всички.

Под мотото „On the edge of innovation“, конгресът ще предостави на участниците възможност да представят своите научни разработки и да присъстват на лекции, водени от световнопризнати лекари.

Участниците ще могат да придобият и практически опит, като имат възможността да избират от над  35 различни работилници и да усъвършенстват уменията си във хирургическо шиене, първа помощ, интубация, ендоскопии, лаборатория  и много други.

Записването за уъкршопите започва на 20-ти Април, за тези, които вече са заплатили таксата си участие. Останалите могат да подредят желанията си на следващият ден. Организаторите напомнят, че записването ще продължи до 24-ти Април, а след това – в дните на конгреса!

Линк към пълен списък уъркшопи: http://icmsbg.org/hands-on-workshops/

Специални гост-лектори на ICMS ще бъдат 5-ма световно доказани експерти в областта на: Невродегенеративните заболявания, чернодробни трансплантации, персонализирана имунна терапия, диабет и гръдна хирургия.

Повече информация за лекторите можете да намерите тук: https://icmsbg.org/keynote-speakers-2/

Друго вълнуващо събитие по време на конгреса е клиничното състезание – Ace the Case. Студентите ще имат възможността да се превъплътят в професионалисти и  да работят отборно в решаването на реални клинични случай. За най-добрия отбор, разбира се, ще има специална награда!

Не пропускайте тези 4 дни, изпълнени с качествена наука и шансът за среща с още 600 свои колеги от целия свят. Както знаем, такива контакти са безкрайно полезни и отварят безброй врати за бъдещи колаборации!

 

За да се регистрирате: