34-та Национална Среща на АСМБ

В периода 19.10. – 21.10.2018 в Медицински Университет София се проведе XXXIV Есенна Национална Среща на Асоциацията на студентите медици в България. 

Събитието бе посетено от 375 участници – студенти по медицина от всички медицински факултети в страната. Това е най-голямата Национална Среща провеждана в София.

За последно АСМБ-София беше домакин на ежегодното събитие през 2016г. Тогава за първи път по време на срещата бяха предложени практически работилници за добиване на нови медицински умения и специални гост-лектори, свързани с темата на събитието. Тези новости се затвърдиха като традиция

Мотото на срещата беше „От другата страна на медицината“ – какво следва след завършването и как може студентът може да се подготви.

Тази година студентите от МУ-София, който участваха в организацията на събитието добавиха външни лектори на сесиите по комитети – д-р Петя Чавеева (Репродуктивно здраве), д-р Мирослав Ненков(Медицинско образование), д-р Гергана Гешанова, д-р София Ангелова(Обществено здраве), Радослав Байкушев(Човешки права и мир).

Специален гост-лектор беше  д-р Петър Чипев, носител на наградата Млад Медик 2017. Проведе се и панелна дискусия с тема „Здравната система в България“ с модератор Аркади Шарков, здравен експерт.

Бяха представени международни събития свързани с международната федерация на асоциациите на студентите медици (IFMSA), както и международния конгрес по медицински науки – ICMS. Студенти, които са били на обмен по програмите на АСМБ, имаха възможност да презентират клиничен случай или постер от научната работа по време на обмена.

 Любимо на всички се оказа клиничното състезание, което се провежда за първи път. Студентите имаха възможност да проверят своите основни, хистологични и клинични знания и да се състезават  за големите награди на срещата.

АСМБ-София благодари на Теодора Дечева, Йордан Ковачев, Юго Сен-Жам, Атанасия Филипова, Емилия Григорова, Деница Пенчева и Нели Стоянова за добре свъшената работа по организацията на събитието!

Ще се видим на следващата Национална Среща в Пловдив!