European NPO Weekend

В последния уикенд на ноември оранжеви вълнения плениха сърцата на дейни младежи от цяла Европа. Национални отговорници по обществено здраве (NPO) взеха участие в първата по рода си официална регионална среща в гр. София, под домакинството на АСМБ. Основна цел на събитието бе да се дискутират проблемите на общественото здраве сред европейските страни.
22 младежи с отговорна позиция към своята Асоциация, обсъдиха трудностите, с които се среща един национален отговорник и споделиха начини за справяне с тях. Регионалните асистенти за Европа – Бланка и Виктория бяха подтогвили сесии за  теми, касаещи комитета по Обществено Здраве. SCOPH-директорът – Катя Чич също бе част от събитието. Тя представи сесия за Ваксини като в допълнение изказа и практични съвети как националните отговорници да се справят с невежите доводи на Антиваксърите. Особено внимание се обърна и на теми като Антимикробна резистентност и Психично здраве сред студентите по медицина. Проведоха се трейнинги с насоченост към това как отговорниците да мотивират своя отбор, как да въвличат повече студенти в дейностите на комитета и как успешно да планират проекти.

Също така националните отговорници имаха прекрасната възможност да представят любимия си SCOPH-проект пред останалите и да споделят защо точно тази дейност им е любима.

Уикендът бе ползотворен и изпълнен с положителни емоции. Младежите с нетърпение очакват следващото интернационално събитие, за да се срещнат отново!