Предизвикваме те…

Покажи ни какво значи за теб науката - бъди активен участник на ICMS 2020!

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари ще се състои за 19-та поредна година в Медицински Университет – София!
Четиридневното събитие ще се проведе между 14.05. и 17.05. и ще събере над 500 млади медици от целия свят в София.

До 13-ти март имаш възможност да бъдеш активен участник, като изпратиш своята научна разработка!

Какво представлява активното участие в конгрес?

Ако участник в конференция представя научна разработка пред жури и публика, то участието му се определя като активно. Информацията за неговата работа може да бъде представена с помощта на постер (постерна презентация) или презентация на PowerPoint (орална презентация). Научните разработки биват различни по характeр и всяка конференция определя какви научни работи да допусне до участие.

Какво представлява научният абстракт?

Абстрактът  представлява  описание на научната работа. Обикновено абстрактът има големина около 300 думи (на ICMS ограничението е от 350 думи!) и включва въведение, цел на проучването, методи на изпълнение на експеримента, ключови резултати и заключение. Той се подава няколко месеца преди самата конференция и подлежи на одобрение от научния комитет на конгреса. Включва се в абстрактната книжка на конгреса, която съдържа описанията на работата на всички активни участници.

Какво трябва да направя, ако нямам опит с научната работа?

 Първата стъпка би била да намериш свой научен ръководител.  Той може да ти помогне с избора на тема, провеждането на експеримента и събирането на данни, изграждането на абстракта и подготовката за презентация. Повечето от нашите преподаватели с радост биха ти помогнали.

Колко време продължава една презентация?

Всяка конференция има свои регулации по този въпрос, но обикновено продължава около 10 минути.

Тази година ICMS ти дава възможността да се състезаваш не за две, а за цели три награди! Ако стигнш до финалите на постерната или оралната сесии, ще се състезаваш за следните награди:

  • 500€ – за най-добър постер
  • 500€ – за най-добра презентация
  • 350€ – награда, определена от гост-лекторите на конгреса за най-иновативно проучване

Освен да представиш научната си разработка, на ICMS 2020 тази година ще имаш възможността и да чуеш вдъхновяващи лектори! 

Част от тях са:

  1. Проф. Бертил Хил – професор в University of Washington, откривател на йонните канали, носител на наградата Albert Lasker
  2. Проф. Владимир Кефалов – професор в Washington University School of Medicine in St. Louis, носител на наградата Bressler за 2019 за цялостен принос в офталмологията
  3. Д-р Ернесто Сидранес – анестезиолог, National Prize of Medicine 2018
 

Крайният срок за подаване на абстракти е 13.03!

Ранната регистраиция приключва на 03.04!