Софийски дни на хернията

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим на първото събитие по рода си „Sofia Hernia Days“ (Софийски дни на хернията), което ще се проведе на 03-04.04.2020г. Форумът е организиран от Военномедицинска Академия, Българското научно дружество по военна медицина и Българското хирургичесако дружество. Място на провеждането е Аулата на Военномедицинска Академия-София. 

Херниите продължават да бъдат най-честата причина за оперативна намеса. През последните години хирургията при ингвиналните и вентралните хернии отбеляза съществено развитие. Новите оперативни техники, протезни материали и методи за подготовка на пациентите са от съществено значение за резултатите от лечението на нашите пациенти.

Целта на това събитие е да се обсъдят новостите и тенденциите в диагностиката, предоперативната подготовка, оперативното лечение и следоперативния период в херниалната хирургия.
Основни теми на събитието са новите тенденции в хирургията при ингвиналните хернии и херниите на предна коремна стена.
В рамките на събитието ще се обсъдят 15 различни теми и ще имаме възможността да наблюдаваме две хирургични интервенции на живо и два дебата по горещи теми. 

Заявки за участие може да подадете до 01.03.2020г. с имейл на: sofiaherniadays@gmail.com

В заявката е необходимо да посочите вашите три имена и месторабота.

За специализанти и студенти – без такса (необходима е заявка за регистрация на посочения имейл с уточнение, че сте специализант или студент).