Болницата за плюшени мечета е най-позитивната и забавна инициатива на АСМБ - София, за първи път организирана през 2014 год. Чрез нея студенти и малчугани заедно лекуват болните плюшени мечета – смехът и усмивките са гарантирани.

Една от целите на комитета по обществено здраве е да направи здравето достъпно за всички. При нас здравната консултация е достъпна... за тези, които не се страхуват от човека в бялата престилка. Проектът „Болница за плюшени мечета“ показва на малките деца, че лекарят не е страшен.Те влизат в ролята на родители и лекари на болни плюшени мечета и бързо превъзмогват страха си.

Междувременно получават полезни здравни уроци – за нуждата от добра хигиена, колко е важно всеки ден да се консумират плодове и зеленчуци, да се спортува, да се обличаме дебело студените зимни дни, за да не настинем.. И още много!

Разбира се, АСМБ-София не прави кампании които не са полезни и на членовете й – още преди да сме станали големи и умели хирурзи, педиатри, офталмолози, оториноларинголози и какво ли още не, можем набързо да влезем в тяхната роля и да помечтаем за нашето успешно бъдеще.

Teddy Bear Hospital 2015 - AMSB / Болница за плюшени мечета 2015 АСМБ

Галерия