Медународен конгрес по Медицински Науки (ICMS) 2021

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари ще се състои за 19-та поредна година!
За пръв път е възможно ОНЛАЙН участие!

Четиридневното събитие ще се проведе между 13.05. и 16.05.2021г.

До 7-ми март имаш възможност да бъдеш активен участник, като изпратиш своята научна разработка!

Какво представлява активното участие в конгрес?

Ако участник в конференция представя научна разработка пред жури и публика, то участието му се определя като активно. Информацията за неговата работа може да бъде представена с помощта на постер (постерна презентация) или презентация на PowerPoint (орална презентация). Научните разработки биват различни по характeр и всяка конференция определя какви научни работи да допусне до участие.

Какво представлява научният абстракт?

Абстрактът  представлява  описание на научната работа. Обикновено абстрактът има големина около 300 думи (на ICMS ограничението е от 350 думи!) и включва въведение, цел на проучването, методи на изпълнение на експеримента, ключови резултати и заключение. Той се подава няколко месеца преди самата конференция и подлежи на одобрение от научния комитет на конгреса. Включва се в абстрактната книжка на конгреса, която съдържа описанията на работата на всички активни участници.

Какво трябва да направя, ако нямам опит с научната работа?

 Първата стъпка би била да намериш свой научен ръководител.  Той може да ти помогне с избора на тема, провеждането на експеримента и събирането на данни, изграждането на абстракта и подготовката за презентация. Повечето от нашите преподаватели с радост биха ти помогнали.

Колко време продължава една презентация?

Всяка конференция има свои регулации по този въпрос, но обикновено продължава около 10 минути.

Тази година ICMS ти дава възможността да се състезаваш не за две, а за цели три награди! Ако стигнеш до финалите на постерната или оралната сесии, ще се състезаваш за следните награди:

  • 500€ – за най-добър постер
  • 500€ – за най-добра презентация
  • 350€ – награда, определена от гост-лекторите на конгреса за най-иновативно проучване

Освен да представиш научната си разработка, на ICMS 2021 тази година ще имаш възможността и да чуеш вдъхновяващи лектори!

Наш гост ще бъде д-р Албена Атанасова (детски анестезиолог в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и участник в българската експедиция до Антрактида.

За втори път ще посрещнем д-р Рос Фишър – детски хирург в Sheffield Children’s Hospital – неговите вдъхновяващи лекции са любими на няколко поколения студенти.

За любителите на офталмологията – проф. Владимир Кефалов – професор в Катедрата по офталмология на Washington University School of Medicine in St Louis и носител на наградата Bressler Award за 2019 за цялостен принос в сферата на офталмологията.

д-р Джакомо Грассели , който практикува като анестезилог и
онколог към университета в Милано, Италия. Той има голям разработки на тема COVID-19 и ще сподели опита си като председател на НОЩ на Милано.

проф. Абрахам Вергезе – интернист и автор, носител на Национална награда за принос през 2015г. Работил като санитар в началото на своето следваме. Любима негова тема е обющуването лекар-пациент.

Звездата на нашата научна програма ще бъде проф. Харви Алтър – Нобелов лауреат за медицина или физиология за 2020 за откриването на вируса на Хепатит С.

Крайния срок за подаване на абстракти е 07.03.2021г. (неделя)

Ранната регистрация важи до 07.04.2021г. (сряда)

Очакваме те!