Репродуктивно здраве и СПИН

Защо комитетът по репродуктивно здраве и СПИН?

 SCORA позволява да се разглеждат деликатни теми като репродуктивното и сексуално здраве на човек без те да бъдат стигматизирани. Събитията на SCORA пречупват всеки проблем през призмата на социалното, медицинското и психологичното им значение. Комитетът се стреми всеки пациент да получава еднакво качество на медицински грижи, независимо от своя пол, сексуалнa ориентация, заболяване или социално положение.

Очакваме ви! 

Дарина Стоянова,

Отговорник Репродуктивно здраве и СПИН

Какво е SCORA?

Комитетът по Репродуктивно здраве и СПИН (Standing Committee on Sexual and Reproductive Health and Rights including HIV and AIDS) обединява мотивирани студенти по медицина, които работят в името на това да повишат информираността на хората за сексуалното и репродуктивно здраве, начините за превенция и да се преборят със стигмата свързана с тях.Комитетът е създаден през 1992 г., с цел вземане на активно участие по въпросите засягащи ХИВ, полово предаваните инфекции  и  подкрепа на хората, живеещи с ХИВ / СПИН.

Цели:

  • Да се ​​повиши информираността по теми, свързани с ХИВ / СПИН и сексуалното и репродуктивно здраве.
  • Да се ​​намали стигмата и дискриминацията срещу хора, живеещи с ХИВ / СПИН.
  • Да се повиши информираността и знанията за факти, научни изследвания, глобални споразумения и документи, отнасящи се до сексуалното и репродуктивно здраве.
  • Осигуряване на задълбочено познание на студентите- медици на теми засягащи сексуалното и репродуктивно здраве.

Нашите проекти