Репродуктивно здраве и СПИН

Защо комитетът по репродуктивно здраве и СПИН?

SCORA комитетът събира хора, които са посветени да работят за по-добро познание на сексуалното и репродуктивно здраве. Той е център на позитивни заряди, на хора, желаещи да променят възгледите на обществото към HIV-позитивни пациенти и хора от LGBTQ+ общността, както и на такива, които искат да бъдат проводник на вярна здравна информация по деликатни теми, понякога наричани табу, но които са от голямо значение за благополучието на всеки един.
Ние сме на ход!

Кристиян Райчев,

Отговорник Репродуктивно здраве и СПИН

Какво е SCORA?

Комитетът по Репродуктивно здраве и СПИН (Standing Committee on Sexual and Reproductive Health and Rights including HIV and AIDS) обединява мотивирани студенти по медицина, които работят в името на това да повишат информираността на хората за сексуалното и репродуктивно здраве, начините за превенция и да се преборят със стигмата свързана с тях.Комитетът е създаден през 1992 г., с цел вземане на активно участие по въпросите засягащи ХИВ, полово предаваните инфекции  и  подкрепа на хората, живеещи с ХИВ / СПИН.

Цели:

  • Да се ​​повиши информираността по теми, свързани с ХИВ / СПИН и сексуалното и репродуктивно здраве.
  • Да се ​​намали стигмата и дискриминацията срещу хора, живеещи с ХИВ / СПИН.
  • Да се повиши информираността и знанията за факти, научни изследвания, глобални споразумения и документи, отнасящи се до сексуалното и репродуктивно здраве.
  • Осигуряване на задълбочено познание на студентите- медици на теми засягащи сексуалното и репродуктивно здраве.

Нашите проекти