ICMS 2022 – Международен Конгрес по Медицински Науки

Тази година ще се състои 20-тото издание на Международният Конгрес по Медицински Науки за студенти и млади лекари.

За първи път конгресът ще се проведе в хибридна форма – с възможност за присъствено или изцяло онлайн участие.

12-ти - 15-ти Май 2022

Медицински Университет – София и Онлайн

До 11-ти март имаш възможност да бъдеш активен участник (присъствено или онлайн), като изпратиш своята научна разработка!

Какво представлява активното участие в конгрес?

Ако участник в конференция представя научна разработка пред жури и публика, то участието му се определя като активно. Информацията за неговата работа може да бъде представена с помощта на постер (постерна презентация) или презентация на PowerPoint (орална презентация). Научните разработки биват различни по характeр и всяка конференция определя какви научни работи да допусне до участие.

Какво представлява научният абстракт?

Абстрактът  представлява  описание на научната работа. Обикновено абстрактът има големина около 300 думи и включва въведение, цел на проучването, методи на изпълнение на експеримента, ключови резултати и заключение. Той се подава няколко месеца преди самата конференция и подлежи на одобрение от научния комитет на конгреса. Включва се в абстрактната книжка на конгреса, която съдържа описанията на работата на всички активни участници.

Какво трябва да направя, ако нямам опит с научната работа?

 Първата стъпка би била да намериш свой научен ръководител.  Той може да ти помогне с избора на тема, провеждането на експеримента и събирането на данни, изграждането на абстракта и подготовката за презентация. Повечето от нашите преподаватели с радост биха ти помогнали.

Колко време продължава една презентация?

Всяка конференция има свои регулации по този въпрос, но обикновено продължава около 10 минути.

И тази година ICMS ти дава възможността да се състезаваш за двете големи награди:
  • 500€ – за най-добър постер
  • 500€ – за най-добра презентация
Освен да представиш научната си разработка, на ICMS 2022, както винаги, ще имаш възможността и да чуеш вдъхновяващи лектори!

Наш гост ще бъде д-р Иван Койчев – специалист по невропсихиатрия в университетската болница “Джон Радклиф” в Оксфорд и клиничен лектор по психиатрия в Университета в Оксфорд. Повече за него, както и кратко интервю с д-р Койчев може да прочетете тук:

Очаквайте скоро още лектори и изненади!

Крайния срок за подаване на абстракти е 11.03.2022г. (петък)

Ранната регистрация важи до 31.03.2022г. (четвъртък)

Очакваме те!